Ветерани АТО отримають гранти на професійне навчання

Ветерани АТО отримають гранти на професійне навчання
33997 ПЕРЕГЛЯДІВ

Можливість опанувати нову або вдосконалюватись у вже обраній професії ветеранам надає Міжнародна організація з міграції. У травні в Україні стартував її пілотний проект. У Києві та Львові вже пройшли перші тренінги. Нині на черзі Дніпро.

 

Програма розпочинається із обов’язкового дводенного курсу. Під час лекцій фахівці розповідають, як ефективно шукати роботу, взаємодіяти з колегами, будувати кар’єру. Після чого усі учасники можуть скласти грантову заявку.

"А я, вообще-то, очень старый ІТ-шник, который всю жизнь занимался компьютерами и хочу продолжить это", - ділиться учасник проекту Юрій Магденко.

"Це - поштовх зробити те, що ти хотів зробити", - розповідає учасник проекту Сергій Копчик.

Вдосконалюватись у вже обраній чи отримувати нову спеціалізацію - вирішувати ветеранам. Навчання для них буде безкоштовним. Витрати бере на себе Агентство ООН з питань міграції. На одну людину виділятимуть до 400 євро. Щоправда, заявку на отримання такого гранту треба ще вдало презентувати.

"Якщо вони обґрунтують те, що це навчання допоможе їм в подальшому професійному розвитку і дасть можливості для зростання", - каже менеджерка з комунікації ГО "Центр зайнятості вільних людей" Анастасія Потапенко.

Впродовж усього терміну реалізації програми учасників супроводжуватиме їх власний консультант, який допоможе скласти план та майбутню стратегію, аби знайти своє місце у суспільстві та реалізувати особистий потенціал.

 

 

Читайте також: Запустили інформ портал для ветеранів АТО та переселенців

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео