Шевченко-робот та Шевченко-Дарт Вейдер: в історичному музеї Дніпра відкрили незвичайну виставку

Шевченко-робот та Шевченко-Дарт Вейдер: в історичному музеї Дніпра відкрили незвичайну виставку
259414 ПЕРЕГЛЯДІВ

Звичний українцям образ автора — пронизливий погляд, сурова постать і пишні вуса — дещо видозмінили. Перед відвідувачами виставки Шевченко постав у вигляді героїв масової поп-культури.

Автор навіть знайшов щось спільне між ними. Наприклад, і Шевченко, і Гаррі Поттер росли без батьків, але змогли отримати гідну освіту. Тарас Григорович, як і робот Бендер, часом співав народних пісень. І подорожував, як Рік Санчез, щоправда, переважно Російською імперією.

«По суті, виставка є таким сучасним переосмисленням Шевченка і спробою наблизити його до саме молодого покоління. Аби Шевченко відбувався у знайомих молодому поколінню образах», — розповідає заступниця директорки Дніпропетровського національного музею імені Д. Яворницького Валерія Лавренко.

Публіці виставка сподобалась. Відвідувачі кажуть, у таких образах хотіли б побачити й інших видатних українських поетів.

« Хотів би побачити таку виставку і про Лесю Україну, і про Івана Франка. Дуже крута подача інформації, я дізнався багато фактів, про які раніше не знав», — каже відвідувач виставки Георгій Ковура

А поки виставку, присвячену Шевченку, можна побачити в історичному музеї до 22 березня.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео